2003-08-15 - 16 John Ericsson 200 år

av Daniel Nordling

Den 16-17 augusti firades 200-års jubileet av John Ericssons födelse vid Sjöhistoriska Museet i Stockholm. En av attraktionerna var (repliken av) ångloket Novelty som deltog i den berömda tävlingen i Rainhill 1829 (där Stephenson Rocket segrade). Dessutom genomfördes en rekonstruktion av slaget vid Hampton Roads mellan Monitor och Virginia (Merrimac) på Djurgårdsbrunnsviken. Jag var där med kameran både på fredagkvällen och lördagen, tyvärr vräkte regnet ned under stora delar av lördagen även om sjöslaget turligt nog kunde genomföras i strålande sol.

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Järnvägsbild

Minnesota-Virginia

Monitor-Virginia

Monitor-Virginia

Monitor-Virginia


daniel@nordling.nu